Livet i majorna

29974-32

Hänger i soffan.



Smilla kom på besök en dag. Här, ehm.. kramas.. barnen.



När Smilla skulle åka hem förvandlades hon till en glad isbjörn.



Jag och min son hänger runt i världens mysigaste och bästa sjal.



HEJ SÖT!



Pappa och son klurar på veckohandlingen.

Som vanligt gäller: tryck på bilderna så blir de större!


23:44

TJOHOO! Min bästa josefin ska komma hit till mig, till oss! Något att längta till som bara den.

Den observante har väl redan noterat förändringarna i layouten på min blogg. Det har jag fixat alldeles själv! (host host.. Nååjoo, Alex hjälpte). Hur som helst, det blev ju gôrkäckt!

Har haft en helt grym Mami-Morrisdag. Spenderades med promenad, trevlig och god lunch med Stina x 2, shopping och lek. Mmmm.. precis som en lyckad dag ska vara.

Nu måste jag sova fastän det finns så mkt kul att göra. Oh well, en dag imorrn också.
/html-mästar'n

(igår, en sorgens dag! Jag känner mig fortfarande smutisg och förnedrad. Frölunda kan ta sin goa gubbar och dra dit pepparn växer. Fy fan! fy fan! fy fan!)

So cool in school!

Åh, hej hej!

Vi lever och mår gott. Har dock just börjat skolan och det är INTE som när man var liten och hade en slow start och fick måla bilder som beskrev vad man gjort på lovet. Nä, det är bara in i verkligheten med en gång. Stressigt men så roligt. Den här kursen är fantastiskt intressant och jag suger åt mig all kunskap som en svamp (haha, har ju bara gått två dagar.. det kanske ändras..).

Morris mår bra. Han skrattar högt och jollrar som bara den.

Jag har ringt och bytt BVC-tant idag. Även hon var inkompetent (som så många andra i mitt liv.. haha.. )

Nu ska jag renskriva anteckningar från föreläsning och sen BUMS i säng. Börjar 8.15 imorrn.

Kram på er.


En osympatisk Emma och tjocka tanter

Godkväll på er!

Appropå dokumentären på femman: Jag vill ju egentligen inte vara sån.. men att amma sitt sjuåriga barn. Oh My God! Jag är inte så tolerant och fördomsfri som jag skulle vilja vara. Blir ju otroligt provocerad, så här gick min gräns. Jag och Alex tyckte iaf att kan ungen själv fråga efter bröstet och ta fram det, då är det dags att sluta.. :)

Middag med familjen G-W. Mucho trevligt. Middagarna ser väldigt annorlunda ut nu än vad de gjorde för drygt ett år sedan, if you know what I mean. Men trevligt. Smilla är en söt liten isbjörn!

Morris har börjat med ett roligt nytt ljud. Han gurglar som bara den. Otorligt gulligt (tycker hans mamma SÅKLART).

I måndags var jag på f&s för att träna ett baspass. Tyckte sist att det var lämpligt och ändå rätt jobbigt. Denna gång var det en annan ledare.. och nu ska jag säga en sak som kanske inte låter som det mest sympatiska jag har sagt i mitt liv men.. nånstans så tycker jag ändå inte att en jympaledare ska vara överviktig, tjock, född med kraftig benstomme (kalla det vad ni vill). Kvinnan såg ut som Carola häggqvist på skräpmatsdiet. Inget fel i det egentligen om det inte hade varit så att det påverkade passet. Hon orkade ju inte ens prata under tiden. Inget pepp, inga rörelseinstruktioner + att det inte var så jobbigt (hörde även andra klaga på att passet kändes slappt). Jag kan ändå tycka att jag betalar pengar för jympan då borde jag ju få valuta.. Ja, ska iaf inte gå på hennes pass igen. USCH, jag framställer mig själv som en inte så trevlig människa just nu. Lika bra att fortsätta.. Imorrn skulle vi träffat våran otroligt inkompetenta bankman (men han är faktiskt det.. han oxå.. ) och pratat pensionssparande men alltså.. vi  tar det en annan dag. Vi har ju ändå inga pengar att spara nu.

Over'n'out

Men typ.. (nasalt)

Råkar du stöta på en ammande mamma som du inte känner så är det INTE lämpligt att fråga var man skriver upp sig på kölistan. Oh my god!!!! Sånna idioter är det väl fullt lagligt att slå, väl?

Cykeln är fantastisk. Att cykla i blåsten var INTE fantastiskt men det gick. Jag är så superhurtig. Regnställ och cykel, det skriker småbarnsförälder om mig. Särskilt när knorren blivit så stor att vi kan införskaffa en hurtig barnstol till cykeln. Haha.. jag ska alltså, inom en rätt så snart framtid (typ 10 mån), cykla med mitt barn till dagis. DET ÄR VUXENPOÄNG! Oh well.. det är många saker i min vardag som det osar vuxenpoäng om nuförtiden. T ex att koka kaffe på morgonen vid halv åtta och hälla det som blir kvar i en termos så att man kan ta sig en påtår sedan, mitt ständiga plockande av saker 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan (annars gror lägenheten igen av saker!), köpa blöjor, tänka ut maträtter för en vecka och storhandla därefter, gemensam ekonomi med ett VISA-kort för mat och grejer till Morris osv.. GALET men rätt MYSIGT faktiskt och inte alls tråkigt som jag nog trodde innan. Fast de flesta andra småbarnsföräldrar är nog tråkiga haha.. det ser så ut i alla fall när man ser dem på stan :P

Nä, nu är det nattning för min son, Morris, ehm, ni har nog läst om honom här i bloggen tror jag.. :)

/emamma

Orkano!

Det är orkan och jag har köpt en cykel. Världens bästa dag att köpa en cykel. Men gjort är gjort och snart ska jag åka och hämta den. Tur att cykelägaren ska möta mig på järntorget så det är inte 5 mil hem iaf. Hör jag inte av mig på några dagar, veckor eller så, så har jag nog blåst i väg.


Tjing tjong så länge!

Ett skepp kommer lastat med..

Bilder! Tryck på dem så blir de större.



Spana in världens gosigaste hals!



Gabbe väldigt inne i TV-spelets förtrollade värld.



Elli och Alex blev goda vänner.



Elitseriehockeymagasin på TV och vi ser ju alla hur intresserad Morris är av det.. :P



Oliver pysslar med något.



Morris provar sin pappas gamla keps. Coolast i stan.


Och dagens roligaste var att få veta att en väldigt fin gammal vän fått barn. En fantastiskt söt liten tjej! Tänker på er!

Ikväll ska familjen Flygare Hall på 50-årsskiva. Tur är att tillställningen äger rum i majorna.

Gårdagens roligaste var öl-kväll med Emma B (välkommen till goa göteborg!) och Flisabeth (tompa kom oxå men så sent att det knappt räknas..). Tre öl och jag vart lite salongs. Stället vi var på utvecklades under kvällen mer och mer till en fritidsgård. Vid elvatiden var lokalen full av hånglandes aspackade 18-åringar och VI kände oss gamla.
Tiderna förändras.

Hej så länge!

Uppe med tuppen!

Godmorgon!

Har redan hunnit diska, koka kaffe, käkat en macka, klätt och bytit på Morris. Nu sover han och jag har slösurfat i över en halvtimme. Det är faktiskt riktigt gött att stiga upp tidigt. Förresten fick Morrisen ärva ett fantastiskt babygym av Smillen (som fick ett nytt i julklapp..). Morris är nog lite kär i det. Eller kanske i hans egna spegelbild. Låg i nästan en timme helt nöjd och glad och tittade på sakerna. Log när han såg sig själv i spegeln. Var tvungen att väcka Alex och visa.. Ja, så det var var ju värsta lyckade presenten att få. TACK igen till familjen G-W!

Är lite nervös för träningen ikväll.. måste leta fram nå snajsiga jympabyxor.. haha, alla andra där är säkert as-flashiga. Det är dem väl på gym i storstäder?? Oh God!

Är det någon som vill sälja mig en CYKEL? Min vardag framöver skulle underlättas grymt mycket om jag fick tag på en billig sådan.

Borde lägga upp lite nya pic's på gossen.. men det får bli en annan gång. Jag kan meddela att han fortfarande är lika söt.. eller förresten, han är sötare! Håll till godo med den infon så länge.

Okej.. nu är jag hungrig på frukost. Alex, den sjukliga stackaren, får väl sova vidare.. orkar inte vänta på honom längre. Hej så länge!

Modersmjölksersättningen & jag

Hojjelihoj!

Ersättning is KING. Min älskade knorr sover bättre och längre nu + att han verkar mättare och gladare på dagarna. Även jag tycker att det är väldans skönt med lite eget rum, så att säga. Har aldrig riktigt diggat amningen men innan nån börjar hetsskriva om vilken fantastisk grej amning är, om alla fördelar osv kan jag berätta att jag ammar fortfarande 3-4ggr/dag. Fast ärligt, så känns det ju lite lockande att sluta helt och hållet. Tänk alla barn som inte ammas alls! Min bror Vic tex. Han är en väldans rask och pigg kille. Begåvad som tusan och inte mycket sjuk alls..den enda allergi han har är mot mjölk och det hade han redan när han föddes.. han tålde ju inte ens bröstmjölken. Så kan det va! Jag vet att alla bara vill väl, men jag och Alex känner nog bäst själva vad som är bra för Morrisen och mig. Well, vi får se hur det går och vad Morris vill med saker och ting. Alles Gut!

Har skrivit in mig på friskis&svettis nu. Imorrn ska jag på första jympapasset. Lätt jympa utan hopp.. alltså skonsamt för relativt nyförlösta mammor. Måste få någon slags styrka i axlar och rygg. Har så ont.

nä, nu måste jag göra mig lite nyttig innan det är dags för sömn. Konstigt nog finns det alltid något att pyssla med här i hemmet och alltid ligger man lite efter. Mitt pedanteri får ligga lite i lä nuförtiden.

KRAM!

2007

Morris, min morris, så söt. Somnade efter badet i Alex famn. Så slut han var. Ungefär så slut är jag oxå.. blir tidig sängläggning ikväll, serni.

Dessa två julveckor. Jag säger då det. Vårat gäng (Xela, Morran och jag) har hattat runt i stockholm, hälsat på en massa folk, ätit en massa god mat och träffat söta barn i olika storlekar. Kul kul. När vi kom hem vi fick en dags vila sen kom stora delar av familjen Asserud, dvs Gabbe, Olli, Elli, pappa och Mia. Hur kul som helst. Såg de senast i maj. Elli har ju blivit så stor! Man missar mycket här i götet.. men vad gör man inte för lite bästkustsallad  :P

I övrigt så är jag lite nervi nu. Knappa två veckor till skolstart. Galet. Vi började med ersättning i lördags. Morris gillar det så det är ju cool iaf.


KRAM!

RSS 2.0