Uppsatsen!

"Jag tycker att ni har skrivit en jättebra uppsats! Ni är tydliga med vilka begrepp ni jobbar med och genomför en jättefin analys med en konsekvent användning av de teoretiska begreppen. Det finns en närvaro i användning av olika begrepp i analysen av materialet (d.v.s. sker inte mekaniskt). Metoddelen är väl övervägd. Ni gör det ni har föresatt er att göra och plockar upp syfte och resultat av analysen på ett mycket bra och tydligt sätt i slutdiskussionen.
      
Jag sätter ett självklart VG på er uppsats. Jobba jättegärna vidare med maktbegreppet på något vis i C-uppsatsen."


- Min uppsatshandledare.

Tack fantastiska E! Vi äger!


friday, i'm in love

In love with sleep. Nu kryper jag till sängs. kl är 22:03.

imorrn är en annan dag. Säkerligen redan kl 06:00.


Pic's från denna vecka



Spana in tofsen



Morris nya favvoplats



Goda (och rätt så nyttiga) muffins. Hittade ett recept i senaste Coop-tidningen som jag utgick ifrån men ändrade en del grejer... bland annat så tog jag äpplen men kanel istället för torkad frukt, och grahamsmjöl istället för vanligt mjöl och så la jag till pumpafröna. En sak är dock för mig en gåta. När man bakar muffins eller bullar eller whatever så står det alltid i receptet hur många det ska bli exempelvis 20st men när jag gör dem så landar det då i typ 12.




Temat för veckan är nog ändå att klättra upp på allt och sätta sig där och dingla med benen



och att vara glad!

Hemmafrun

Förutom dagisinskolningarna på morgorna har vi hunnit med en hel del...

Igår bakade gossen och jag muffins. Det blev en fibervariant med kaneläpplen i och pumpafrön på. Både mor och son diggade resultatet.

Idag har vi åkt en massa rutschkana. Morris kan numera åka helt själv! Behöver lite hjälp att klättra upp vilket ger mig en massa motion.. klättra upp för att sedan springa ner och se så att det går bra. Hans fantastiska leende just innan det bär av är ovärderligt. (får fota det och lägga upp..)

Vi har också hunnit med att städa sovrummet. Dammtorkat och dammsugit och plockat kläder och stuffs i massor. Nu kan jag sova godare än godast. Vardagsrummet fick sig en snabb genomgång också.

Och nu tvättas det för fullt.

-----------------------------------

Igår fick jag en en halvjobbig nyhet. Jag kan inte läsa den kursen som är nu för att jag missar för mycket obligatoriskt i och med inskolningen. Förhoppningsvis har jag hittade en liknande kurs på distans som jag kan läsa i höst parallellt med praktiken. Positivt är i alla fall att jag kan koncentrera mig fullt ut på inskolningen och att Morris ska få det så bra som möjligt. Det känns fint.

------------------------------------

jag luktar svett.

-----------------------------------

jag har klippt mig själv och det blev fruktansvärt ojämnt. Ska krypa till korset och ringa Frida för en klipptid. Kommer att sitta och skämmas klippningen igenom. Fattar inte varför jag ska ha så bråttom men jag var väl lite kaxig sen i våras då jag faktiskt tyckte att det blev rätt schysst. Nåväl. Skamen är rätt åt mig. Leave it to the professionals.

---------------------------------

Nu ska jag sluta. Det blev ett mycket o-roligt inlägg och jag hoppas ni har överseende (ni = mina två läsare)

Tjing plong!

Blandad kompott



Utanför farmoras tjusiga hus i Umeå



Med morbror G vid frukostbordet



Med moster E i badet



Mummy's little helper 2



För att mamman ska få vila i framtiden måste gossen tränas..

Flygarn is back; mer norrländsk och vuxen än nånsin.

ja jissus vad fort tiden går. Nu är i alla fulla fall uppsatsen klar. Klarade mig från ett blödande magsår även om det nog var på gränsen. Fy fan. Önskar inte ens min värsta fiende (Västtrafik, Fredde + Flippan m.fl.) ett uppsatsskrivande. Eller jo, det kanske jag gör. De förtjänar det absolut. Nog om detta. Efter uppsatsens slut lämnade jag storstaden för lite småstadsidyll. Det satt som en smäck. Första helgen spenderades hos svärmora i umäää och sen bar det av till skell-hell (som kidzzzen säger). Jag har fått mycket god mat, sällskap av goda vänner och familj och sist men inte minst lugn och ro. Härligt. Väl tillbaka på bästkusten så blev det såklart fullt ös med en gång...

... DAGISINSKOLNING! Vilken grej. Morris har en egen hylla med sitt namn och så har de hängt upp en tavla med allas födelsedagar. På den står det " MORRIS 2 ÅR 081017".. TVÅ år! jag har inte ens hunnit tänka att han ska bli det ännu men tydligen är det dithän det barkar:) Förutom att Morris är stora karln så har jag ju alltså gått och blivit vuxen på riktigt. Att vara dagismamma innebär ju en massa saker. Man måste komma ihåg extrakläder, nappar och blöjor. Man måste fylla i om man ska ha barnomsorg i sommar (hur tusan ska man kunna veta det nu??) man måste fylla i en massa papper och skriva under grejer och det viktigaste; man måste namna alla gossens kläder och saker. Det känns liksom som att det inte var alltför längesedan någon gjorde alla dessa saker för mig.
Hursomhelst, gossen klarar av dagisgrejen galant (förutom när de andra ungarna snor hans grejer). Det är fint att bara kunna sitta och titta på när han leker. Men imorrn, då blir det första vinkningen. Då får jag sitta och uggla med några andra föräldrar i personalrummet i nån timme eller så. Åh, jag hoppas iaf att inskolningen går så bra som möjligt. Jag har ju en del att göra med den nya kursen som började igår och pappalex har en to-do-list på jobbet som saknar slut.

Nä, nu måste jag och kära A fylla i lite papper och bestämma vilka bilder som ska få platsa i Morris egen dagis-pekbok.

Kanske kommer det bilder från senaste tiden lite senare ikväll.

tjing.

Nyårsafton (förra året!)



Tjusigt nyårsbord


Meze-schmeze


Working mum jämte eating mum



Andrea



Emma "tre armar" Flygare



Alexander

Min kväll var precis som jag ville ha den. Kravlös. God mat. Fina människor. och allt detta i mitt eget hem.
Skönt som bara den.


RSS 2.0