Jag ska måla hela världen lilla mamma..

Min andra morsdag blev en mycket mycket fin dag som innehöll scones, fin-fint sällskap, köpcentrat 421, picnick (?) i redbergsparken med grillat på menyn, mycket prat med finaste Morpan. Nu är jag nöjdare än nöjdast och tröttare än tröttast (min dag började kl 5).

Ringde även och tackade och grattade min fantastiska mamma på morsdagen. Jag är henne evigt tacksam för att hon bar mig i nio månader, födde ut mig, ammade mig, gick upp med mig i ottan (även jag var visst väldigt morgonpigg som barn) och för allt annat som hon gjort för mig. TACK MAMMA!

Imorrn och resten av veckan så är det intensivt tentaskrivande. Det är helt enkelt bara att ta sig i kragen.

Jo, det blir inga bilder idag. Kameran står oladdad och har så gjort i några veckor vilket innebär att vi inte har tagit några kort. Bättring! jag vet.

Kram på er.



Morris & maten

Jag ÄLSKAR när min son äter.

Han hade visst ätit bra på dagis - fyllda auberginrullar med fransk potatissallad.

Väl hemma åt han en banan ute på gården. Inne, i väntan på maten åt han typ sex-sju stycken körsbärstomater skurna i bitar, ett antal ärtor, ett halvt äpple sen åt han en redig bit hemlagad lasagne med spenat, morot och qournfärs och SEN åt han upp resten av äpplet.

Dagen är inte slut ännu.

Jag älskar det.



Såhär kan det se ut när Morpan äter/dricker smoothie. Nu har han dock fått en ny stol för stora barn.

Tjing tjong!


Looking good

skriver dock ett längre inlägg imorgon. Nu är det sova sova säng säng.

Pus.

Fråga:

Vart är Å Ä Ö? Bloggen ser ju ut som fan.

Nu är det klart!

10 juni till i början av juli hänger vi i finaste torpet. 


tjo så länge.

13:21

VAB och intet nytt under tentasolen. Det kanske kommer. Men först kommer Stina. Vi ska dricka lite kaffe och skvallra.

Jag tar gärna emot självdisciplinstips! So hit me!




I brist på annat

Snodde denna lista från en av alla miljoner bloggar jag slösurfar runt på:

För 15 år sedan (1993): Var jag elva år. Flyttade från Kiruna till Skellefteå. Vi hängde mycket hos Cissi. Åt hennes goda hällakakor och drack c-vitamin i brusform.
 
För 10 år sedan (1998): Var jag 16 år och började gymnasiet. Jag blev vegetarian, hennafärgade håret och kärade ner mig.

För 5 år sedan (2003): Flyttade jag till Göteborg. Gjorde hydraulslang på Specma. Mådde som sämst men fann även styrkan att ta mig ur det. Träffade finaste finaste A.
 
För 3 år sedan (2005): Jobbade jag i slottskogen och skrev högskoleprov som en tok. Vi bestämde att det skulle bli bebis snart och sen reste vi till Mexico och Texas.
 
För 1 år sedan (2007): Hade vi just fått lägenheten på Pennygången (men ej flyttat ännu). Jag kämpade på med en asjobbig juridiktenta och förbannade mig lite över att jag inte "bara" var mammaledig som alla andra. (Nu är jag glad att jag gjorde det och klarade det!)
 
För 3 månader sedan (februari): Hade Morris just börjat på dagis.

Igår (14 maj 2008): Började jag dagen med att missa en halv-obligatorisk grej i skolan men hann i tid till nästa hel-obligatoriska grej. Vi fick gratis kaffe från universitetet och utvärderade både kurs och utbildning. Kul. Sen var det som sagt föräldraråd. Därefter tidigt i säng med Mr. Lindgren.
 
Idag (15 maj 2008): Har jag VABbat. Morpan är snorig och hostig. A och jag bytte av vid tre. Satt mig på ett café och tentapluggade. Därefter åkte vi och storhandlade på ICA maxi. A gjorde pizza. Göttigt.

I morgon (16 maj 2008): Blir helt beroende på hur Morpan mår. Men defintivt ska det in tentaplugg. Ska skriva fråga 1 enligt min egenhändigt gjorda tidsplan. På kvällen har vi en välbehövlig tvättid.
 
Om 1 år (maj 2009): Tror jag att jag skriver c-uppsats och känner den tillhörande uppsatsångesten. Annars hoppas jag att vi mår bra och har fina planer inför sommaren. (kanske att jag fått sommarjobb på en socialtjänst nära.)

Ni som läser och bloggar själva: känn er utmanade!





 

20:44

Världen samarbetar! Alla på föräldraRÅDET som det hette var positiva till mitt förslag och många av förskolelärarna som var där hade själva samma önskemål. Yeahj! Det finns vilja. Det finns hopp!


Bjuder på lite bilder från helgen.







Min finaste finaste son i finaste Botaniska.





(Många inlägg - få kommenterar.. )





20 p.

i vuxenhet. Föräldramöte på förskolan kl 18. Tänkte våga mig på ett önskemål; att förskolelärarna ska samarbeta med en genuspedagog. Kan väl inte va så svårt att ordna, va?? :)

Önska mig lycka till. 



ni na ni na ni na ni naaa

Glömde boktipset som jag baaaaara mååååste dela med mig av:

Torgny Lindgren - Pölsan. MYCKET bra!

Nu ska jag krypa till kojs med Hummelhonung.

God natt!

Uppåt! framåt!

Det var fina samtal idag. Både på Förskolan och nu säkert; blivande praktikplatsen. Är så glad så glad över att Morris trivs så bra på sitt dagis och med barnen och pedagogerna. Är även så glad så glad över mina handledare och praktikplatsen i stort. Kommer med all sannorlikhet att lära mig mycket!

Fick ett ryck igår och friserade till håret lite med trimmern. Är mycket nöjd över detta med.


image99

ja typ såhär blev det.



Earth to Emma..

Man vet att man har hängt för mkt i sandlådan med andra barn och föräldrar när...

I söndags hade Stina inflyttningsfika/grill på gräsmattan utanför henne. Vi slappade på gräset och Morris sprang omkring. Jag håller såklart ett öga på honom. Sara G frågar plötsligt var jag köpt skorna. Jag svarar på en gång: "dom köpte vi på skoaffärn på Mariaplan". Sen går det några långa sekunder tills jag fattar att hon INTE menar Morris skor. Haha.


Blogg u LaTeRrrrzzz!




Uppdaterad

Blondes have more fun, right Elisabeth?


Idag nådde skolan ett nytt lågvattenmärke när vi skulle rollspela ett nämndespel. Gud i himlen. Han som var nämndordförande ÄR det på RIKT så han var ju rätt tänd på idén. Dock ingen annan.
Jag fick va centerpartist och det var ju fint iofs för efteråt kunde ju mina allianskompisar och jag bada i bastubaljan hela kvällen.

Resten av dagen spenderades med tentaplugg och ett hbt-seminarum i sällskap med finaste Emily.

Imorrn har vi uppföljningssamtal på dagis och sedan ska jag träffa mina, förhoppningsvis blivande praktikhandledare och därefter följer... tentaplugg (nu blir det ju rättt tjatigt om det en tid framöver).

Saknar min Mo. Han sover nu. Har inte sett hans fina ansikte sen kl 9 imorse. Sötgröten.

Sommar!

Årets finaste dag med soft utelek och häng med bästa grannarna. Me love pennylane.

image97

Morris har turen att få låna en trehjuling. Lite för kort i rocken men kul ändå.


image98

Morris får skjuts av stora grannbarnet.

image96


Mamman solade på bänken och skvallrade med grannfrun.

(blev många fina bilder med morpan och grannbarnen också men jag tänker att det är dumt att lägga upp bilder på andras barn utan tillstånd så ni får hålla till godo med dessa)

/Emma

Sammanfattning

Senaste veckorna har rört sig till en stor del i sjukdomens land. När morpan blev friskare blev jag sjukare. Men jag kämpade på ändå. Min vackra mamma var på besök så det var mycket som skulle hinnas med. Lite (mycket?) shopping såklart, parklek med M, städning och denna gång gjorde vi ett rumsbyte. Gästrummet och Morpans rum har bytt plats och det blev finemang. Jag har dock fått mitt straff för att jag inte vilade bort sjukdomen; denna vidriga bihåleinflammation - men penicillinet börjar verka och jag har inte fullt så ont idag. Tur. 

Ja, just, min praktikplats ska göras på socialtjänsten i majorna (typ fem minuter med cykeln). Jag ska praktisera som handläggare för unga vuxna (18-27 år) som under en längre tid gått på ekonomiskt bistånd. Min funktion ska, vad jag förstår vara stödjande för klienten och samordnande med andra aktörer; typ arbetsförmedlingen och praktikplatser. Detta ser jag framemot mycket. Roligt är också att jag och Alex blir arbetsplatsgrannar då han har fått en sjukt bra kontorsplats på ostindiegatan i majorna. Det blir många romantiska luncher till hösten med andra ord:)

Annat som är på tapeten är nya tentan.. verkar dock inte speciellt svår. Bara jobbigt att prestera så många sidor text. 

Och sist men inte minst: 8 juni till 8 juli kommer troligtvis familjen F-H att spendera i ett litet torp i en liten by utanför Borås. FAB! 

Nu får jag börja underhålla bloggen lite oftare. Och kanske ladda upp lite kort. Ska ta med kameran ut nu när jag hämtar morpan från dagis. 

Kram!


JAG VANN! (eller så inte..)

Jag ber om burträsk för mitt bortavarande MEN jag ÄR sjuk! Spenderade alldeles för många timmar på akuten igår med en överjävlig bihåleinflammtion som spränger i hela ansiktet. Före det var jag inte speciellt frisk heller. Typ två liter snor i näsan hela tiden. 

Men jag ska bättra mig. Lovar. 

Imorrn ska det uppdateras mer detaljrikt om vad som hänt den senaste tiden. Jag kan säga så mkt som så att jag fått en sjukt bra praktikplats till hösten.

Hej så länge.



RSS 2.0