Sjuklingarrrr

Mamman och morpan är sjuka. Ack så sjuka. Och ensammast i världen. Pappan tjänar brödfödan så vi kan leva sslyxxliv i sommar.

En räddande ängel vid namn Viktor kom med Kan Jang till mamman och saft till Morpan (för den segaste slemhostan ever.. och enligt barnsjukvårdsupplysningen är det saft barnen ska ha!).

Någon annan som är släkt med/eller har drag av Florence Nightengale, ni är hjärligt välkomna imorrn.

Ikväll blir det godnatt tidigt som tusan.


08:22

Igår förlorade familjen F-H barnakuts-oskulden. Jag har nojjat ett tag nu över att Morpan har infektionsastma och igår var hans hosta värre än någonsin så då packade jag in familjen i bilen och åkte till drottning Silvias barnsjukhus. Väl där behövde vi INTE vänta i 4 timmar bland en miljon föräldrar och barn. Fantastiskt. En kvart tog det. Bra var också att Morris INTE hade astma alls. Dock hittade fabbo dottorn en öroninflammtion och virus i halsen. Så vi åkte hem med en betydligt lugnare mamma och lite penicillin i handen. Gott. Så nu blir det ännu lite mer VAB och en komplitteringsuppgift för morgondagen.

Nä. skola snart. Om jag inte dör av trötthet på vägen.

Kram.

05:58

Godmorgon!

Uppe med tuppen eller i det här hushållet - med Morris. Klockan är 05.50 och jag måste säga att det gör inte så mycket att stiga upp i ottan när han sover hela nätter.. vilket han verkar (obs! jag tar det INTE för givet ännu) göra nu - bara han inte sover längre än 2 timmar på dagen. Peppar peppar!

Min gosse är förövrigt en sömnpratare. Jag har hört honom prata ängsligt om traktorn, åka (rutschkanan), nappen och mamma. Så söt.

På schemat idag: Skola - föreläsning om barnavårdsutredningar, sen eget plugg, sen hem och hämta skorpan och sen tvättstuga och sen gonatt (skulle jag gissa). Tror jag tar cykeln idag. Dax att göra något för att svetta upp fläsket lite.

lörda-schmörda

Status lördag den 19/4-08

Barnet: Två kindtänder på väg upp. Feber från och till. Snor. Hosta. Ingen matlust alls.

Mamman: Konstig konstig i magen. Ont i halsen. Feberont i kroppen.

Pappan: Fortfarande ont/konstig i magen efter gårdagens Magkatarr/magsjukekräk.

Vädret: Fantastiskt.

Suck. Suck. Eller vi hade iaf tur med vädret.

Nu ska A och jag försöka få i oss lite mat och se en film.
--------------------------------------------------------------------------
Igår tog jag denna bild:

image95

En anledning till att jag flyttade från norrlandet.

Solen

Ny dag. Sol. Sol. Sol. Alla blir bättre och roligare människor av solen. Gottigt.

Plugg står som vanligt på schemat idag. Hemmastudier. Inget som gynnar ingen-disciplin-Emma men man får väl bara tänka lite jävlar-anamma och ta tag i saken. Snart. Allldeles strax. Först ska jag bara blogga lite och googla upp hur mkt kemtvätt av en helt vanligt matta 140*200 kan tänkas kosta. Nån som vet? Jag vet att det inte funkade med textiltvätt och svamp. För jobbigt. Kan man tvätta en sån matta i maskinen i tvättstugan? So many questions.

Nä. NU. på allvar. Puss på er fina fina!

Mera hår

Såg just att jag valde bilden där ljuset gjorde håret relativt vitt ändå så jag ger en till som är tagen ungefär samtidigt men som ändå visar mer av de gula tonerna jag pratar om. (Är det någon förutom Elisabeth som bryr sig? Inte? Nähä, hitta en annan blogg att läsa då..)



Nästa gång jag har på min (petrol)blåa tröja hoppas jag på att se ut som Finland.

Yellow

it's soooo yelloooow.. ni vet låten med Coldplay. Den handlar om mitt hår.



Men med en framtida blekning av topparna och brukning av diverse produkter med silvereffekter hoppas jag att det sker en förändring. Eller det måste det göra. Suck. Fast folk säger hela tiden; Neeeej, det är iiiinte guuuult. Om det vore så skulle inte någon (lite otänkt) ha påpekat att jag såg ut som Sverige med min blåa tröja idag.


Bebis bebis bebis bebis bebis

Glömde säga att idag är ingen vanlig dag för idag är det Morris ett och ett halvt årsdag. 1,5 årsdag. 18 månadersdag. Jag vet faktiskt inte hur man skriver det på bästa sätt. Men ni fattar grejen. Nu är han närmare TVÅ än ETT. För mig är detta stort som bara den. Jag vet inte om det beror på detta, att Morris är stor nu eller att hela världen är gravid eller att min kurslitteratur var extra tråkig idag men jag har suttit och dagdrömt om bebisar istället för att hålla tråden i boken. Jag vill ha bebis nu! Och nu, innan mam och pap skriver något i stil med: ska du inte gå klart utbildningen först osv. så kan jag väl lugna med att säga att det fortfarande är planen MEN man kan ju få drömma. Eller hur!? Barnmorskorna på onsdagkvällar kl nio gör inte det hela bättre. Det är ju så häftigt att föda barn. Mer sånt!

Ja. ja. Återgå till Bosse och hans kritiska förhållningssätt till allt.


10:40

bilder bilder bilder. Är det det ni vill ha? kommenterar ni då? I så fall får jag ju anstränga mig och leta laddaren till kameran på studs och så dyker det kanske upp några bilder om några timmar.

Annars så sitter jag och gottar mig med en kopp kaffe och en god bok; Kritisk utredningsmetodik av Bo Edvardsson. Jag kan avslöja så mycket som så att denna Bo (kanske Bosse) är MYCKET kritisk. Men det behövs nog i dessa tider så att vi kan undvika att det blir som med Louise och Bobby.

Morris sov hela natten! Så nu - 4 av 5 nätter har han sovit hela tiden själv fram till 6-6.30. Hoppas på fler. Men iaf, skulle han till dagis idag och när jag berättade det blev han så till sig av glädje att han bara ropade: Dagis! Linnea! Ut! och så gick han till hallen och började slita i jackan. Det är ju fantastiskt kul att han älskar sitt dagis - problemet var ju bara att det var 1,5 timme kvar innan vi skulle gå. Stackarn. Han blev så ledsen. Hade varit fint om man bara kunde ge bort en känsla av tid till någon - då skulle han ju förstå att det var rätt snart.

Nä. Nu är det dax för laddareletning och sen fortsatt läsning. Ha en fin-fin dag.

Lediga dagar

Morris och jag njuter av lediga dagar i solen. Fantastiskt härligt. Vi hänger med fina grannar och parkleker med spade och hink. Morris är verkligen helt underbart rolig just nu. Det känns så lätt nu när vi kan prata med varandra. Han kan säga vad det är han vill och prata om sånt som han tänker på. Utöver att det är så fint att kunna prata om saker tillsammans så blir det även mindre frustration. Vi förstår varandra och kan samarbeta mycket bättre. I love it!

Nä. snart dax att väcka barnet. Sen en tur till apoteket. Sen lek.

Kramo.


Nu så



Helgen har spenderats i familjelivets tecken.

Igår gick mama-papa-barn på naturhistoriska museet. Sen en lång promenad hem. På kvällskvisten avnjöts en flaska vin och pizza. Fin-fin dag trots det ur-göteborska vädret.

Solskensdagen idag innehöll sandlådelek och mjölkkaffe i majornas hippiepark. På vägen hem konstaterade Alex och jag att det är väldigt svårt att vänja sig vid att måsta prata med andra föräldrar. Alltför ofta är de konstiga.

Morris är så fantastisk. Inatt sov han hela natten och vi väktes kl 06.20 av att han stod vid vår säng och pratade om spaden och Irma (hans sandlådekompis här på gården). Söt. Han har även fått en potta som han har kissat i. Eller som han beskriver det : "kissa blött".  De första treordsmeningarna har börjat dyka upp: "blött på magen", "hej då pappa sova" (sades imorse när pappa skulle få lite sovmorgon och vi hade vinkat hej då.). Häftigt.

För övrigt så tillägnar jag all min kärlek till fina kompisen E och hennes vän som utsatts för hatbrotts-misshandel i helgen. FY FAN. Snubbar och våld och fördomar. Vidirgt säger jag. Har vi liksom inte kommit längre 2008????? Tydligen inte.

Bilduppdatering kommer inom kort. typ imorrn. (BTW är jag värsta blondinen numer. Snyggt? Vet inte riktigt. Ibland)




Ta från de rika och ge till de..

Enligt den här artikeln har jag flyttat från den rikaste till den fattigaste kommunen.

Vad nu det betyder i praktiken vet jag inte. Nu är jag iaf glad för jag får igen 3000 pix på skatten. Väldigt välkommet i sommar då vi har tänkt vara lediga med morpan så mkt som möjligt.



Äntligen

Bloggtjoosan har legat nere - bytt plattform, whatever, så man har inte kunnat blogga på några dagar. Men nu så.

Samtalsövningar i skolan. Så där sitter vi i gruppen och är klienter eller samtalsledare/familjerådgivare/terapeut/socialsekreterare. Detta är väldigt spännande och väldigt svårt. Att inte styra, kränka med egna tolkningar eller ge någons berättelse företräde. Svårt! Men vi harvar på och övning ger färdighet.

Morpan mår fint. Han grejade i några timmar inatt men somnade till slut om vid 5 och sov till 8.20. Jissus. Fick lite bråttom med frukost och påklädning och iväg till dagis. Saker som han gillar mycket just nu och kan säga: Fåret Shaun, Keso, traktor, sjunga och macka me ost. Pratglado. Undrar vem han har fått det ifrån? Tydligen ska jag ha pratat min mamma trött i öronen när jag var liten. Jag väljer att tro att hon ljuger och menar att Alex är den snacksalige i det här hushållet.

Varför blir ironi aldrig tråkigt?

Nu läsa läsa läsa och tvätta.

Kommentera mera! Tack på förhand. ---- Bloggmaster.

RSS 2.0