Flygarn goes inredningsblogg


Nyaste och finaste traderafyndet


Ny hylla i köket


Bästa KITSCHhyllan ever! I love KITSCH! Alex loves KITSCH! Och Morpan också hoppas jag.

Tack norrland! Hej Göteborg!


Hemma igen provsitter Morris en ny leksaksbox.


Jag har sagt det förut, jag säger det igen - finaste blå ögonen.


Pulkaåkning på julafton. Inte så mysigt som det låter. Det blåste is och marken var av is. is, is, is och is.


Inne var det varmt och en gubbe i rött kom på besök.


Julklappar i massor - vi drog ut på det och hade inte mindre än två julklappsöppningar. Först en mindre med tomten och sen efter julbordet. Super! Då får man ju inte göra annat än att öppna klappar, som är lite av min favvo på julafton. Det och bastun.


Morpans favvoplats hos mommo.

Taxi? nä, jag tar sparken.

Nu har jag slagit in paket och lackat mig sjukt trött. Jag försökte ta en bild på de fantastiska julklapparna men vår kamera SUGER så får ni får inte se. Tyvärr. Jag är ju mäkta stolt.

En annan sak som SUGER är att någon har låst överlåset till källarförrådet och vi har ingen sån nyckel. Detta innebär att vi inte har tillgång till någon av våra stora resväskor så vi får väl se vad vi kan packa i, ICA-kassar och någon blå IKEA-påse? Det passar ju bra till vår lite bohemiska livsstil. Men denna utlåsning ledde till någonting gott iaf. Vi kom på att vi kan ju åka TAXI till flygplatsen. Vi åker inte gärna taxi. Värsta slöseri ju men nu efter nooooga övervägande kom vi ändå fram till att det kommer att bli en skön och avslappnad början på vårt jullov, precis som vi behöver. Det nooooga övervägandet bestod av att räkna upp några gånger då vi åkt spårvagn istället för taxi när säkert 80% av sveriges befolkning skulle ha gjort det motsatta. 
1. kl 4.45 på morgonen från östra sjukhuset efter en natt där med falska värkar. 
2. 6 dagar efter förlossning (värt att komma ihåg här är att jag var mer trasig än hel, så att gå och sånt var inte speciellt skönt) när vi åkte tillbaka för PUK (?) testet på morpan.Jag bör även tillägga att vi bor på typ andra sidan stan från Östra. 
3. Några dagar senare då jag hade typ akut UVI och tog spårvagnen med man och barn till östras gynakut. 
Ja, jag tror att andra människor skulle ha ringt taxi men vi bet ihop på norrländskt manér. Hade det varit skidföre hade vi såklart skidat iväg istället.

Oh well, nu måste jag packa lite.

tjing!

JULLOV!

image44

Så här kan det se ut hos familjen stress en vanlig kväll i december.. men nu är det NO MORE på ett tag!!!

Xela har lovat sovmorgon till mig imorrn. Helt appropå. Vet inte vad jag har gjort för bra!? men något, uppenbarligen. SOVA sova SOVA sova SOVA!

insomnia

Morr-borr har fortfarande inte somnat. Vi har sjungit, burit, suttit.. men samma sak om och om igen. Han somnar. Vi går ut. Han vaknar. Suck. Nu går papi runt med honom i famnen. Hoppas hoppas. Näpp. inte nu heller. Nu kanske?

Herrejessus. Ska slänga i mig lite mango, är hungrig eftersom vi köpte thaimat som visade sig vara SJUKT stark så den gick inte att äta (i'm a pussy, i know), sen ska jag sova. I swear. Då kanske ni slipper höra mitt trött-tjat imorrn.
Förresten så är det sista riktiga uppsatsskrivar-dagen imorrn sen blir det jullov. Tjoho! Härligt. Ska bli skönt att kunna läsa in sig lite på teorin som vi skriver nu. :)

Guten Nacht.


Min gose.

image42

Sötgröten med farmors födelsedagspresent. Sötgröten som just nu inte vill somna. Stackarn.  jag däremot skulle kunna somna bums med det samma. Det blir INTE sent ikväll.




Mummy's little helper



I tvättstugan



Finns det lås i oändlighet. Kan livet bli bättre?






Love is in the air



Okej, nu blev det ju här lite av en besvikelse. Vi tog ju typ inga bilder så ni får hålla till godo med dessa två.

En snabb resumé av the loooove weekend:

- Först hängde vi runt lite på stan i jakt på julklappar. Det projektet la vi snabbt ner då vi, rätt utmattade redan här, hade lite svårt att tänka klart kring vad folk ens kan tänkas vilja ha. Vi drack en god macchiato istället och..
- åkte till hotellet. Där höll vi på att dö av trötthet och började spåna i storslagna idéer som innefattade TV, sköna hotellsängar och en massa godis. Men vi ryckte upp oss och..
- drog till en fantastisk restaurang som heter Byns bistro. Väl där fick vi toppservice av S kompis P och till middag avnjöts en vällagad och smarrig risotto med massa god svamp. Vi unnade oss även flådig efterrätt som vi knappt fick ned. RISOTTOKOMA! Sen fick vi skynda lite för att hinna till...
- Atalante och musikfestivalen Preview. Vi såg Embassy, the dora steins och skull defect. Här dracks det mucho öl och hängdes runt i gott sällskap. Äntiligen kände jag mig lite pigg! framåt halv två...
- åkte vill till en svartklubb!!! Så oväntad men gullig på nåt sätt. Som dom trötta (som ni förstår vid det här laget är det nog ordet som skulle beskriva mitt liv allra bäst så det är svårt att undvika...) småbarnsföräldrar vi är åkte vi till hotellet och slocknade bums.
- Hotellfrukost. Hysterisk. En studie i frosseri men vi lyckades tänka bort alla andra lite och ta del av denna gigantiska buffé själva. Gôttigt.

That's it. Nästa gång ska vi boka hotell i en vecka och enbart SOVA!

En strandad val funnen i grupprum på Göteborgs universitet

Idag har gått i magontets tecken. Inga andra symptom så gissar på att det är min gamla vanliga magkatarr som gör sig påmind med en anings mer kraft än tidigare. Under E's och mitt uppsatsarbete idag låg jag på grupprumsbordet och krampade. Ja, eller krampa var väl å ta i men jag låg på bordet - det var det enda som hjälpte. Dessvärre var det stora fönster ut till korridoren så vem som helst kunde se hur jag låg där med stjärten i vädret. Man är ju sannerligen inte het när man är ynklig. 

Nu väntar ni på bilder från i lördags? ja, jag med. Ska hämta sladd & kamera & shit så att jag kan fixa det. Häng kvar eller surfa runt på you tube, ansiktsboken... eller vad det nu är ni ungdomar gör nu för tiden. 


Men lilla Pelle varför sitter du och äter plåster?

PANIK. 

Jag har så ont i magen att jag vill dö? Och såhär i kräksjuketider blir jag lite lätt oroad. Eller typ panikslagen. Jag har INTE tid. Det går INTE. Ok? Nån som kan tänka sig att step in my place istället?

Nu ska jag äta lite mat och hoppas på det bästa typ att det är nåt läckert magsår så man får ha coola plåster i magen. Ho ho.

L8erZ

Come back, John, come back!

(Rubriken kväses fram på samma sätt som Kate Winslet gör i Titanic när dom ligger i vattnet o drunknar)

John var försenad och när han väl kom så vaknade Skorpan och skrämde iväg honnom i vanlig ordning. Detta måste få ett slut. Jag kan typ inte andas för jag är så trött. Nåväl. Ikväll. Då ska jag lägga mig tiiiiidigt.

En snabbis

Helgen var FAB!!! kommer med uppdatering + pic's imorrn.

Denna kväll har spenderats i sann forskningsanda. Jag har transkriberat intervjuer. Fy fan, vad folk kan snacka mycket och länge.. herrejessus. Hade tänkt bli färdig ikväll.. men jag har omprioriterat lite i huvet och tänker att varför jobba aschlet av sig NU, när det finns en fantastisk morgondag. Jag skulle ha passat fin-fint i Spanien. Jag kanske är därifrån egentligen på nåt sätt. En sak vet jag, på min ålders höst ska jag iaf va i Spanien och drick vin och inte säga annat än mañana mañana. Så det så.

Nu måste jag träffa John. Världens bästa John. Vi ses på tok för lite men i natt tänker jag att vi ska ha ett ritkigt långt och sömnigt möte. Håller tummarna för det. Morpan har ju en tendens att skrämma iväg John.

Gonatt!


Jeg er tillbage!


Lilla spöket Morpan-skorpan i pappans tröja.

Jo. Jag hade ju som ni minns en liten omröstning på bilddagboken om huruvida jag skulle fortsätta där eller plocka upp tråden här. Rösterna VÄLDE (ironin; en faders arv) in och resultatet mynnade ut i ett enstämmigt: Go back! Go back! Så, här är jag nu. Välkomna ni med. Nya som gamla.

Så vad är upp, eller som kidzen säger: wazzuup? i mitt liv?  Jag har några projekt på gång. B-uppsats. Familj. Parrelation. Jul. Hushåll. Hälsa. Tilläggsvis kan jag nämna att det också är i den ordningen prioritering görs just nu. Men bara för en vecka till. Efter det ska familj och jul äga listan.
     I och för sig åker parrelationsprojektet upp på första plats imorgon då fantastiska A och jag ska förkovra oss i snuskigt dyr och god mat, hippt klubbliv och flashig hotellvistelse med tillhörande frukostbuffé. Underbara rara Stinkan är barnpassare och vi är mer än tacksamma. Så det blir kul. Men det är ju inte utan big ANGST (läs: ångest) som vi sover borta utan Morpan. Har redan hunnit kolla av med några kvinnor med barnafödande på CV:et hur tidigt de sov utan barnet första gången. En av dessa svarade: han var nog 15 första gången vi sov borta. Månader?? Nä, ÅR!! Haha. Men sen är faktiskt det nämnda barnet en av de mest väluppfostrade tonåringar jag känner till så man ska inte underskatta det eventuella sambandet där emellan.

Nåväl, detta blev ett ok första-inlägg-på-nästan-ett-år?

Håll i hatten - det kommer mera!

- Em.

RSS 2.0