Locket på...

"locket på locket på" har Morris gått runt och sagt i några dagar. Man kan tänka sig att det säger en del om hur det går till i vår familj. Locket på.

hållpunkter

Imorrn bär det av till stan. 
På onsdag ska jag få gosa lite bäbis. 
Snart, alldeles snart blir det nybakt bröd och soppa. Världens bästa A har jag.

gröt vs. fil

Så. Nu har jag och skorpan avnjutit en potion dinkelgröt med aprikoser och linfrön. Till detta; banan och mjölk. Gott tyckte jag. Matsällskapet satt och och skrek; fil och flingor! Det får han äta med pappan. Jag har egentligen aldrig förstått fil-grejen. Varför vill man äta KALL mat på morgonen då man är som mest frusen? Nä. Gröt säger jag.



Regn

åh detta fasansfulla väder. jag längtar till stan!

Måndag och nya pucks.

Imorrn är det måndag. En fantastisk dag att påbörja nya sätt att tänka. Jag ska göra några små justeringar för att nå trivsel i min kropp (om det nu nånsin helt och fullt går..). Gröt till frukost. Så enkelt. Så nyttigt. En promenad på ungefär en timme. Också inte så mkt småätande hela tiden. Jupp. Så får det bli. Med min femmånadersgravidmage-utanbebisiden är det inte lätt att känna trivsel. Inte för någon. Varesig man är nykter bulimiker eller inte.

Nä. Nu säng. Vi ses imorrn.

Lite bilder


Sötaste finaste A gjorde en midsommarkrans till mig igår. Den användes som bordsdekoration under middagen. Tjusigt!







Utelek med bohem-kitsch-ungen i pyjamas alldeles för tidigt på morgonen.

------

Idag har morpan sjungit på Amanda Jensens senaste radiohit: da ta da da tata da.. osv.

Han somnade till vid 19-tiden och nu har han inte en tanke på att sova.

Han har även gått runt och fejkskrattat hela dagen. Gulligt först - rätt irri efter ett tag.

------

/E.

lite olika

Jag fick GODKÄNT på tentotamen. FAB! Nu kan sommarlovet avnjutas for real. 

-----

Förresten vaknade morpis 07.21 idag. Också fab! men då somnade han visserligen 21.45 igår. I halvlek.

-----

Skitmatch.

-----

Skitväder.

-----

Tjing.



En bebis!

20.08 kom hon. M och A's tösabit. Så roligt och GRATTIS till dom. Och ett bra jobbat till M!


argen

Helvetes jävla borgarjävlar.

Hos försäkringskassan: Du har plats 236 i kön. Beräknad väntetid 21 minuter.

Det är ju helt siiiiinnessjukt. Kan någon vänlig moderat eller annan smurf berätta varför, varför och på vilket sätt detta är bra för folket?

Skillnaden

Det är en väsentlig skillnad mellan att stiga upp runt fem eller runt sex. Idag behagade Morpan att sova ända till 05.57. Då är man lycklig resten av dagen. I och för sig kan man tänka sig att om han aldrig vaknade vid fem så skulle man ju inte vara så lycklig över när han vaknade vid sex. Ni förstår. Det är en komplex situation som bör problematiseras och belysas utifrån alla tänkbara aspekter.




20:37



En bild på Morris i sin säng hemma. Galen. Galningen.

Han är verkligen söt. När vi kom in på coop idag satt han sig ned vid ingången, tog av sig stövlar och mössa och sa: "så!". Sen trampade han iväg. Ja, vi var ju inne så helt ute och cyklade var han ju inte. Tänk om alla skulle ta av sig skorna när man kom in på coop. Roligt! (som Morris brukar säga.)

Elisabeth min ende vän. Puss på du.

Förövrigt tycker jag att det ska ploppa ut lite bäbisar nu. Så ni som sitter inne i livmodern och häckar (ni vet vilka ni är) kom ut nu förtusan.

Emma och sömnen

Galningen Morris Morrison vaknade 05.13. 

Detta gör susen för relationen. Man får så mycket mer tid för varandra när dagen blir så lång. 

FEL! 

Man (vi) blir missunsamma tidspoliser. 

Jag önskar att jag var ett geni. Det sägs att dom bara behöver 4 timmars sömn/natt. Eller Linda Skugge. I övrigt tycker jag att hon är en rätt osympatisk människa men hon verkar älska att stiga upp halv sex och jobba/diska/städa/leka osv. Så vill jag va. Jag vill ÄLSKA att stiga upp i ottan. Det skulle ju förenkla livet extremt mycket. 

Nu bajsblöja. Hoj!



Otack är världens lön..

... men skam den som ger sig.

Om jag ger er bilder tycker ni om mig då?



Två av grannens får som vi jagat runt idag (de rymde två ggr till under dagen). Mer bilder finns på bilddagboken.

Just ja. Morris har ju hår numera:



/E.

Koll på blogg

Nu har jag ordnat upp alla bloggar jag läser i nåt som heter bloggkoll
Spana in. Det verkar vettigt.

Nu ska jag väcka galningen.

Live från torpet

Nu har det varit action. Tre grannfår har hittat in på vår gård. Jag springer in, ringer grannen B, han frågar hur många får det är, jag springer ut, halkar som FAN i trappen (Biter mig i tungan för att inte skrika ut min smärta), lyckas ta mig upp igen, räknar fåren till tre, B säger på ett ungefär hur vi ska göra, Alex tar en näve gräs och lockar dom, fåren börjar springa, hela vägen hem, vi öppnar grinden, jag går bakom och de springer in. Pust. Äventyret är över. Men saaaatan så ont jag har i ryggslutet/svanskotan.

Önskelistan

Eftersom det börjar dra ihop sig till den fantastiskt jämna födelsedagen 26 år tänkte jag det var på tiden att publicera min önskelista så ni vet vad ni ska köpa.

1. Tights, alltså sånna tjockare, i roliga färger.
2. Roliga fina klänningar av mag-döljande modell. (Föda-barn-magen vill liksom inte ge sig trots kopiösa mängder  kompensationsdrickande av cola light. konstigt.)
3. En musik-mobil från sooony erikssooon. (ja, jag vet - min mobil är förhållandevis ny MEN den är dessvärre lite svårpratad då det hörs rätt dåligt och så saknar den ju alla de där häftiga musikfunktionerna...)
4. presentkort till en tatueringsstudio.
5. SOVMORGNAR
6. 3-rättersmiddag med tillhörande vin på en restaurang
7. Vit målarfärg till sovrumsväggarna.
8. En spånskiva till att bygga en sänggavel av.
9. Något tjusigt tyg till ovanstående.
10. Barnvakter.

Tja. Det var väl det. Tycker ändå den innehåller något för alla plånböcker och smaker så, gott folk, det är bara att välja och vraka. Just DU kan göra mig mycket lycklig.

---------------------------------------------------------

Annars så är livet på landet precis som det ska vara. Igår hade vi spenderat FEM hela dagar här ute utan konsumtion och det kröp lite i kroppen på oss så vi begav oss in till den fantastiska staden Borås men tji fick vi - det är söndagsstängt där! Dock upptäcte vi senare (på internet) att Knalleland innehöll alla affärer vi var sugna på och hade öppet ändå till fem. Det kändes ungefär som när Spanien gjorde det där irriterande målet i 92 (?) minuten. IRRI.

--------------------------------------------------------

Alex är ännu bättre kock på landet. Vi frossar i nybakt bröd varje dag (liten överdrivt men inte helt osant.) I lördags när vi hade besök av mister V fick vi färskpotatis och morötter bakade i ugn med vitlök och rosmarin och quornburgare med hembakta hamburgerbröd. Inte att förglömma -  avokado, tzatziki, fetaost, sallad och tomat att ha i den redan nämnda burgaren. Mmmmm. Efterrätten var en cheescake som jag hade gjort. också god. god. god.
-------------------------------------------------

Morris då. Han mår bra. Och är helt faschinerad av katten Gösta. Mest står han och skriker: "KATTEN GÖSTA!!". Eller "GÖSTA KOM. KOM. GÖSTA!".
Ett annat ord Morris har börjat med är också fast med det egensnickrade uttalet ockås, som han använder i var eller varannan mening.
Har jag nämnt att Min skorpa kan räkna till TIO och att han kan ALLA bokstäverna? Det ni. Ett GENI såklart. (Jantelagen my ass.)
--------------------------------------------
Schlut för nu.

11:06

Nu finns det nya bilder i bilddagboken - för den som är intresserad.

Jag borde skriva lite men har lite svårt att formulera ord, meningar och text med innehåll.

Vi lever skönt och gott på landet. Det är skönt att lämna alla små hemmaprojekt, måsten och göromål i stan. Här finns det såklart saker att göra också. Disken, tvätten, plocket följer ju med en var man befinner sig. Och en annan sak också PMS:en! som jag i vanlig ordning helt missade. Jag trodde att Alex blev långsammare än långsammast och smått dum i huvet över en natt. (han fattade ju antagligen på en gång) Så irritationen har varit påtaglig men NU kan det bara bli bättre!

Alex har en deg på jäsning. Färska baguetter till lunch. Mums. Sen cykeltur för hela familjen.

Puss!

Nu finns bilder..

på bilddagboken. De var så många så här skulle det tagit en evighet. Fyller på med fler senare.

http://emlicon.bilddagboken.se

Go titt!

Summering

Idag:
Packat, packat och packat.
Bilresa.
Max hamburgerrestaurang i Borås.
Morris ord för dagen; Jättestarkt!
Stughäng.
Lek, lek och lek.
Fotboll.
Storm.
Bad.
Mat.
Vin.
Mer fotboll.

Imorrn:
Lägger jag upp bilder från idag.

Nu:
Andra halvlek.
Ahlgrens bildäck.

Modiga Morpan

Ja, alltså tanken var ju inte att jag skulle sluta blogga efter att jag blev ledig utan mest bli ledig men tydligen hängde dessa två ihop i mitt omedvetna:). NU ska det dock bli ändring.

Appropå rubriken: Igår hängde jag och Morris i tvättstugan. Han var lite rädd för tvättmaskinerna och sa om och om igen: -Rädd. Låter. Rädd.
Men sen så gick han ändå själv förbi dem medan jag stod och hängde upp tvätten. När han kommer tillbaka säger jag till honom:
- Du säger att du är rädd för att tvättmaskinen låter mycket men jag tycker också att du är MODIG som gick förbi tvättmaskinerna alldeles själv.
På detta fick jag inget svar. En liten stund senare kommer en granntant in och säger till Morris:
- Vad fint att du hjälper din mamma att tvätta. Så duktig du är!
Varpå Morris svarar:
- Duktig och MODIG!

Så idag har han sagt åt alla som vill lyssna att han är modig. och duktig. och modig. SÖT!



Hot (sur och poserande) mama på väg till sverigefest.



Morris pratar med mommo i telefon.

Imorrn bär det av till stugan. Yeahj! Kom och hälsa på!

Så mycket värme så lite tid

Idag är det början på sista allvaret innan sommaren. På torsdag kl 12.00 loggar jag ut av och från. Då har jag och morpis semester till den 28 augusti.

Så på schemat idag står:
Ringa allergiläkaren
grupputvärdering
muntlig examination
öl med bästa klassvännerna
schlafen!

Bilder? kameran står fortfareande orörd. Spana in en tjusig balkongomvandling istället!

Kram så länge.

RSS 2.0